My Favorite Boy - Kapitel 25

Senare på kvällen låg jag i min säng med flera lager täcken över mig och huttrade. Mamma hade konstaterat att jag hade fått vinterkräksjukan och fått feber på köpet.

Jag vred på huvudet mot min väckarklocka på nattduksbordet som visade; 01:53. En stön kom ifrån min mun och jag gjorde ett nytt försök med att sova, men det gick bara inte. Jag tog upp min mobil och började spela Temple Run som vanligt, men jag skakade för mycket så det gick inte så bra... Nästa gång jag kollade på klockan visade den; 04:16. Strax därpå hade jag lyckats somna och försvunnit bort i drömmarnas land.

Någon timme senare vaknade jag av att jag svettades som en hund. Fort kastade jag av mig tecket och satte mig upp, kanske lite för snabbt... Jag skyndade mig bort till badrummet och hann som tur var... Det hade varit pinsamt för några månader sen när de var i Boston och hade gäster hemma då jag spydde i köket.

När jag kommit tillbaka till sängen var jag kall igen och drog upp benen till bröstet så att jag låg som en liten köttbulle.

 

”Gumman?” Jag vaknade av att mamma satt i min säng och viskade. Jag tittade på klockan och nu var den; 08:37. ”Amy, jag måste gå till jobbet nu... Men jag har fixat någon som tar hand om dig så du kan vila. Jag ringde också till skolan och sa att du var sjuk och att du inte kommer idag... okej?”

 

Jag uppfattade nästan ingenting om vad hon sa, men jag nickade och stängde ögonen igen, och bums så sov jag igen.

 

- Justin -

 

”Se till att hon får tillräckligt med vatten och mat, hjälp henne att hålla bak håret när hon spyr och ja... Ta hand om henne!” sa Jessica till mig när jag stod inne i deras hall och hon utanför och berättade vad jag skulle göra med Amy som låg sjuk och som jag skulle ta hand om när Jessica var borta.

 

”Jadå, Mrs. Sunshine! Jag ska göra mitt allra bästa för att hon ska må bra!” sa  jag och försökte låta övertygande, och det verkade funka. Jessica gav mig ett tacksamt leende och en kram innan hon gick ner för trapporna och in i bilen och sen körde iväg. Jag stängde dörren och gick upp på övervåningen och letade efter Amys rum. Tillslut hittade jag det och tog ett djupt andetag innan jag långsamt och försiktigt tryckte ner handtaget. En blandad doft av vanilj, söt parfym och instängt rum slog mig rakt i ansiktet och jag rynkade näsan, inte världens godaste doftblandning direkt...

 

Jag gick in och tittade mig omkring inne i rummet. Det var väldigt fint och stilrent.

 

Plötsligt hoppade jag till när jag hörde någon vid sidan om mig säga något oförståndligt i sömnen. Jag vände mig om och såg Amy ligga där som en liten boll, men hon såg väldigt blek ut i ansiktet och hennes läppar var nästan lila. Försiktigt tog jag och lyfte en fotölj från andra sidan av rummet och ställde den bredvid sängen. Jag satte mig ner och betraktade henne. Hon såg så fridfull ut och hon var så himla vacker när hon sov. Min blick vandrade runt i rummet och jag tittade ut genom fönstret för att kolla hur hon såg mitt rum. Man såg ganska mycket ändå... Jag lutade mig tillbaka i fotöljen igen och kollade på Amy. Hur skulle hon och jag sluta? Vart skulle vi vara om några veckor eller om ett år? Plötsligt öppnade hon ögonen och fick mig att hoppa till. Med panik i ögonen kastade hon bort täcket och sprang ut genom dörren och vidare bort i korridoren till badrummet. Jag sprang efter henne och hittade henne hängandes över toalettskålen, hostandes och kräkandes. Jag gick fram och satte mig bredvid henne och höll bak hennes hår samtidigt som jag lugnt klappade henne på ryggen. Efter ett tag var hon färdig och stängde toalettlocket och tryckte på spolarknappen, sedan försökte hon resa sig upp men jag fick hjälpa henne upp. Hon mumlade ett ”Tack” innan hon tvättade ansiktet och jag räckte fram handduken åt henne. När hon var klar log hon ett tacksamt men också tröttsamt leende och vi gick tillbaka till hennes rum.

 

”Så det är du som ska ta hand om mig idag?” sa hon och puffade till alla hennes kuddar.

”Yup!” sa jag och log stort samtidigt som jag trummade lätt på benen.

”Yeay!” sa hon sarkastiskt och jag blev plötsligt bekymrad. Ville hon inte att jag skulle vara här? 

 

Hon tittade på mig och såg att jag var bekymrad, hon skakade på huvudet och gick fram till mig och la händerna på mina axlar och log.

 

”Jag är sjuk. Du förtjänar inte att se något så hemskt i en hel dag.”

 

Jag flinade och satte mina händer på hennes midja.

 

 ”Du är sjuk. Jag bryr mig inte. För du är fortfarande min vackra Amy, fast med feber och annat otrevligt...” mumlade jag och lutade min panna mot hennes. Hennes läppar närmade sig mina men så fort hon kom på vad hon gjorde hoppade hon bakåt och gjorde en facepalm.

”Gaah! Du måste sluta göra så Jus!” sa hon irreterad och satte sig ner i sängen.

”Göra vad?” frågade jag undrande och satte mig i fotöljen mittimot henne.

Hon suckade och tittade upp. ”Men du gör alltid så att jag vill kyssa dig. Du får mig att kippa efter andan bara för att du är så fin och liksom, gaah! Allt hade varit lättare om du var ful, dum och oattraktiv!” Hon flinade på slutet och jag bara log och höjde på ögonbrynen.

”Sluta! Det är inte kul!” skrattade hon och slog mig på benet innan hon la sig ner i sängen.

”Nu vet du hur jag känner för dig var enda sekund i alla fall...” mumlade jag och tittade ut genom fönstret. ”Fast jag vill absolut inte att du ska vara ful, dum och oattraktiv!” fortsatte jag och hon skrattade.

”Men det är jag ju redan, smarty!” sa hon och vände huvudet mot mig och flinade.

”Ehm, nej...” sa jag och lutade mig tillbaka i fotöljen. ”Du är inte ful alls. Du är snäll, fast ibland kan du vara väldigt dum... och du är absolut inte oattraktiv!” fortsatte jag och bet mig i läppen.

”Det där måste du också sluta med!” sa hon och vände upp blicken i taket.

”Vad?” sa jag och flinade.

”Få mig att rodna.”

 

Vi var tysta i flera minuter. Jag satt mest och tittade på henne och hon växlade blickar mellan mig, taket och fönstret.

 

”Så...” började jag och bröt tystnaden. ”Ska vi kolla på film eller nåt?”

Hon nickade och satte sig upp. ”Vi går ner då... Kom!” Vi gick ner till vardagsrummet och Amy satte sig i soffan. ”Välj du något... Jag ser vad som helst förutom för seriösa filmer.” sa hon och vecklade ut filten som låg på soffan och virade den runt henne själv. Jag gick fram till skåpet med filmer och stod länge och funderade. Tillslut valde jag ’Letters To Juliet’, fråga mig inte varför, men jag bara tog någon och det råkade vara en romantisk film.

 

”Vilken valde du?” frågade hon nyfiket och log.

”Det får du se.” sa jag retligt och stoppade in filmen i DVD:n.

 

- Amy -

 

När jag såg vilken film det var viskade jag ”Aww” tyst för mig själv och tittade på Justin som hade suttit sig bredvid mig.

 

”Bra val.” sa jag sen och vände mig mot honom och la huvudet på hans bröstkorg. Det var skönt att höra hans hjärtslag, hjärtat slog ganska fort och jag antog att det var för att jag låg på honom.

 

Början i filmer är alltid tråkiga och långsamma och med massa musik. Jag bara låg där jag låg och ritade med fingret på Justins mage. När det började hända saker i filmen slutade jag och satte mig lite rakare upp, jag lutade huvudet mot Justins axel istället och ägnade filmen min uppmärksamhet.

 

När ungefär halva filmen hade gått började jag känna mig väldigt trött och ögonlocken kändes tyngre än vanligt. Jag fixade så att jag låg bekvämare och la mitt huvud i Justins knä. Justins hand var sammanflätad med min och hans andra hand grejade med mitt hår. Långsamt sjönk jag ner i sömnen men när jag precis nästan hade somnat kände jag Justins läppar mot min panna, och med ett leende på läpparna somnade jag.

 

Några timmar senare...

 

När jag vaknade var jag i mitt rum och låg i min säng. Precis när jag tänkte ’Var är Justin?’ var det någon bakom mig som gav ifrån sig en liten snarkning. Jag hoppade till och märkte att han låg med ena armen om mig. Sakta vände jag mig om så att mitt ansikte bara var några centimeter ifrån hans. Försiktigt lyfte jag min hand och drog lätt med fingertopparna längs hans kind. Jag låg stilla i flera minuter och bara kollade på honom, då plötsligt han öppnade ögonen och jag hoppade bakåt och höll på att ramla ner från sängen men eftersom att han hade armen om mig i ett fast grepp så gjorde jag inte det. Han drog tillbaka mig och flinade; ”Hej.”

”Hej.” skrattade jag och kände hur jag började hacka tänder.

”Fryser du?” frågade Justin oroligt och jag nickade kort. Han lyfte handen till min panna och sa att den var jättevarm.

”Är du hungrig också?” frågade han och satte sig upp i sängen. Jag nickade igen. ”Vad sägs om lite varm och go kycklingsoppa?”

 

Innan jag ens hann svara var han ute ur rummet och jag hörde hur han började greja i köket. Jag sträckte mig efter mobilen och såg att jag hade fått 3 nya sms. Jag lutade mig tillbaka mot väggen och tryckte fram dem. Det första var från Ryan; Ames! Var är du? xx

Det andra var från Jackson; Tja Amy! (: Varför är du inte i skolan? Jag saknar min bänkkompis... :( xxx

Och det sista var från mamma; Hej gumman! Hur går det? Tar han väl hand om dig? ;) x

 

Jag hade just hunnit knappa in svar till alla när Justin kom in med en skål i handen som det ångade upp över. ”Kycklingsoppa á la Bieber!” sa han och log stolt samtidigt som han gav den till mig. ”Varsågod...”

 

Jag tog tacksamt emot den varma skålen och placerade den i mitt knä, sen tog jag en sked med soppa och stoppade in i munnen. Den var väldigt god så jag började lassa in massa soppa. ”Ta’t lugnt Little Y!” skrattade Justin. ”Var den god?”

”Otroligt god! Tack Big B!” sa jag och log innan jag fortsatte äta upp all soppa i skålen.


Nytt kapitel! WOhooo! :D Har sommarjobb nu och är därför ganska seg med uppdatering. Men jag kom på massa idéer idag och skrev ner dem. Fast det kommer mer på slutet av alltihop tror jag :P ahah ;) Men det blir bra! Kommentera! :)




Kommentarer
FlizanLizan

Hejsan

Äru sugen på en ny design så kostar bara mina designers 75 - 150 kr :P

2012-07-06 @ 16:10:42 | http://flizanlizan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback