My Favorite Boy - Kapitel 7

- Amy -

.

Jag vaknade tidigt på morgonen och satte mig lugnt upp i sängen och tog på mig morgontofflorna och morgonrocken och sen gick jag tyst bort till balkongen på andra sidan av huset. Jag öppnade dörren långsamt och gick ut och satte mig i soffan som stod där.

.

Luften var alldeles ren och allt var så lugnt. Jag stängde ögonen och lyssnade på fågelsången. Men plötsligt hörde jag en dörr öppnas. ”Ses Justin!” ropade två killar från grannhuset. När de sa hans namn öppnade jag ögonen, reste mig upp, gick in och sprang på tårna bort till mitt rum och snabbt fram till fönstret.

.

Justin stod i dörröppningen och vinkade hejdå till två killar som gick på skolbussen. Hans vänner antagligen. Helt plötsligt vände Justin upp hans huvud mot mitt fönster och jag hoppade bakåt i panik. Efter några minuter smög jag fram igen, men han stod inte kvar som tur var.

.

Jag gick ner till köket och bestämde mig för att göra frukost på sängen till mamma som hade kommit hem sent kvällen innan.

.

Jag stekte ägg och bacon, gjorde mackor och hällde upp ett stort glas med juice och ställde allt fint på en bricka. Sen tog jag brickan uppför trapporna och öppnade mammas dörr långsamt och tyst. Men hon var redan vaken och låg och läste en bok.

.

”Åh! Nämen gumman! Det hade du inte behövt! Va gulligt av dig! Tack!” sa hon och log stort.

”Varsågod, mamma” sa jag och log tillbaka.

.

Jag gav henne brickan och sen gick jag och tog på mig mjukisbyxor och ett linne, sen tog jag på mig min svarta skinnjacka och gick ut för att hämta tidningen. Solen sken och det fanns inte ett moln på himmelen. Jag skuttade lite sådär random ner till brevlådan, tog upp tidningen och skuttade upp till dörren och gick in.

.

Dagen gick ganska fort. Mamma och jag hade gått igenom i stort sätt hela stan och letat jobb till mamma. Det hela slutade med att hon fick jobb på ett konditori.

.

På kvällen tog jag på mig ett par jeans, en skjorta, min bruna skinnjacka och en vit halsduk (den röda halsduken passade inte till outfiten) och gick ut på en promenad. Jag gick mot min favorit plats i hela Stratford - parken – och satte mig på en bänk. Efter ett tag hörde jag några röster viska lite längre bort. Jag tittade upp och såg Justins vänner som hade gått på skolbussen imorse. Jag blev alldeles stel och satt som fastfrusen i bänken.

.

 

- Chaz –

.

”Ey, är inte det där Amy?” frågade Ryan samtidigt som vi gick sakta hem från skolan.

Jag kollade på tjejen som satt på bänken lite längre fram och nickade långsamt på huvudet. ”Jo”

Det var galet vad hon var vacker. ”Ska vi hälsa på henne?” frågade jag och lämnade inte Amy med blicken.

”Okej, visst!” sa Ryan och vi sträckte på oss och gick fram till bänken hon satt på.

”Hej!” sa vi samtidigt och log som fånar mot henne.

Hon kollade konstigt på oss och sa tyst ”Hej...?”

”Ryan” sa Ryan och räckte fram handen. Hon tog den och skakade den långsamt ”Amy”. ”Chaz” sa jag och gjorde detsamma.

Jag bet mig nervöst i läppen, vad skulle jag säga? ”Får vi sitta här?” frågade Ryan och Amy nickade och gjorde lite mer plats bredvid sig.

.

Jag satte mig närmast henne och hon log ett litet vackert leende mot mig.

.

”Vilka är ni då? Asså, ja... Mer än vad ni heter, för det vet jag redan...” hon skrattade till och visade de perfekta tänderna.

”Ja, ehm... Vi bor här i Stratford. Vi spelar basket lite då och då.” började jag och nickade åt Ryan att han skulle försöka tilllägga något.

”Vi är Justin Biebers bästa vänner.” sa han stolt.

Hon skrattade igen och sa ”woooow va coolt.” ironiskt och himlade med ögonen.

”Imponerad?” frågade jag och flörtade lite diskret.

”Inte direkt.” sa hon och flinade.

”Inget fan?” frågade Ryan förvånat.

”Noap. Men jag är ingen hater heller...” svarade hon och tittade på hennes skor.

.

Vi nickade och det blev tyst. Men plötsligt börjar hennes mobil vibrera och ’Party in the USA’ började spelas.

Hon rykte till och tog snabbt upp mobilen och svarade.

.

”Hej det är Amy?” svarade hon och vi tittade tysta på henne. ”Ja, okej. Jag kommer. Puss!”

.

När hon hade lagt på tittade vi frågande på henne när hon reste sig upp.

.

”Det var mamma, måste hem. Men det var kul att träffa er!”

”Okej. Detsamma!” sa jag och reste mig upp.

”Vart bor du?” frågade Ryan. Jag putta honom i sidan och skrattade. Vi visste ju redan det.

”Jag bor granne med Justin. Ska ni dit eller?” sa hon och tittade på oss med hennes fina blå-gråa ögon.

”Ja, vi ska dit.” sa jag med ett stort leende och la armen runt hennes midja och så började vi gå.

.

- Amy -

.

Jag lät Chaz hålla handen runt min midja medan vi gick hemåt. Inte vet jag varför, men det var bekvämt. Dock kände jag mig dum mot Ryan som gick för sig själv på min andra sida.

.

Båda två var riktigt snälla och såg helt okej ut. Jag tittade upp på Chaz men vände blicken ner i marken när våra ögon möttes.

.

När vi kom fram till Justins hus kramade jag dem båda hejdå och gick sen hem till mig. Jag sparkade snabbt av mig skorna och sprang upp till mitt rum och fram till fönstret. Justin satt i sin säng när killarna kom in men plötsligt såg det ut som om de bråkade.

.

 

- Justin -

.

”NI HAR GJORT VAD?!” skrek jag rakt i Chaz och Ryans ansikten.

”Vi hälsade på Amy. Och vi är typ kompisar nu...” sa Chaz nervöst. ”Och det verkar som att Chaz och Amy har en liten romans på gång...” sa Ryan med en viss retlighet i rösten.

.

Jag kände mig tom. Mina bästa vänner hade nyss blivit vänner med min granne innan jag ens hade hälsat på henne. Problemet var att nu när Ryan sa att Chaz och Amy hade något på gång fick jag som en stor stenbumling i hjärtat och nu mår jag bara piss... ”Ut.” sa jag tyst till dem. ”Va?” frågade de. ”UT!” skrek jag och då sprang de ut och jag hörde ytterdörren stängas.


Förlåt mig så himla mycket för att ni fått vänta så himla länge på nästa kapitel.. Ska försöka bättra på mig! :)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback